torstai 21. tammikuuta 2016

Liköörit

Liköörit:

-Liköörejä valmistetaan paljon ympäri maailmaa.
-Liköörit jaotellaan raaka-aineen mukaan joka antaa niille maun:
marja- ja hedelmäliköörit, yrtti- ja mausteliköörit, pähkinäliköörit, sitrusliköörit
-On myös toinen oma ryhmänsä: emulsioliköörit, fantasialiköörit, punssi
-Käytetään yleensä aterianjälkeisenä jälkiruokana tai cocktailissa.
-Alkoholipitoisuus 15-55 prosentin välillä.
-Liköörit maustetaan joko sokerilla tai hunajalla. Vaahterasiirappi käy myös.
-Sitrusliköörien masutamisessa käytetään mandariinia, appelsiinia, greippiä, sitruuna ja lime
-Yrtti- mausteliköörit: anis ja erilaiset mausteet.
-Marja- ja hedelmäliköörit: Käy melkein kaikki lajit.
-Emulsiolikööreissä: Makeutusaineiden lisäksi kookosrasvaa, kermaa ja kananamunaa.
-Liköörit valmistetaan tislaamalla.
-Liköörissä on jopa puoli kiloa sokeria litrassa.

Marja- ja Hedelmälikööri:

Pisang Ambon on banaanin makuinen likööri. Alkoholipitoisuus 20%.
-Suosittu juomasekoitus Ville Vallaton koostuu maidosta, vodkasta ja Pisangista.


Sitruslikööri:

Triple Sec on appelsiinin makuinen likööri. Alkoholipitoisuus 38%.

























Yrtti- ja mausteliköörit

Jägermeister on maailman suosituin likööri. Nautitaan yleensä jääkylmänä 4 cl shottina. Myös juomasekoituksissa yleisin on Jägerbomb jossa jägermeister minipullo on upotettu Red Bull lasiin. Valmistus aineina on monia esim: sitruunankuori, pomeranssi, tähtianis, inkivääri, kardemumma, lakritsi ja useat yrtit.


































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti