tiistai 12. tammikuuta 2016

Viskit

Mallasviskit:
-Valmistetaan pääasiassa Skotlannissa, mutta myös Irlannissa ja Kanadassa
-Raaka-aine on ohramallas
-Pannutislaus
-On the Rocks-lasista. Myös aromilasista koska se kapenee ylöpäin joten se tuo aromit parhaiten esille. Myös tilkan veden kanssa.
-Esim Glenmorangie
Pildiotsingu glenmorangie tulemus

Blended-viski
-Näitä viskejä tulee ympäri maailmaa mutta suurin osa Skotlannista
-Siihen käytetään: mallasviskiä, jyväviskiä sekä maissiviskiä
-Niistä yritetään tehdä mahdollisimman tasapainoisen makuisia
-Pannutislaus
-Digestiivinä aterian jälkeen, vesitilkan kanssa ja jäiden kera
-Chives Regal, Famous Grouse
Pildiotsingu famous grouse tulemus

Jyväviski:
-Skotlannissa mutta myös irlannissa ja kanadassa
-Mallastamattomasta viljasta esim maissi tai vehnä
-Tämä viski tislataan melkein viinaksi joten sen maut eivät ole yhtä voimakkaat kuin muissa viskeissä
-kolonnitislaus
-Digestiivinä aterian jälkeen, vesitilkan kanssa ja jäiden kera
-Teeling Whiskey,
Pildiotsingu teeling whiskey tulemus


Irlantilainen viski
-Irlanti
-Vaihtelevat kepeistä ja vivahteikkaista pehmeän hunajaisiin ja erittäin täyteläisiin
-Pannutislaus
- Digestiivinä aterian jälkeen, vesitilkan kanssa ja jäiden kera. Myös juomassa irish coffee
-Jameson, Paddy
Pildiotsingu jameson tulemus

Amerikkalainen viski (Bourbon)
-Yhdysvallat
- Maissi 51%         
-Pannutislaus
-Sitä kypsytetään tammitynnyreissä josta se saa makunsa ja arominsa
-Digestiivinä aterian jälkeen, vesitilkan kanssa ja jäiden kera.
Esim Jim Bean ja Jack Daniels


Pildiotsingu jack daniels tulemus




Kanadalainen viski
-Kanada
-Ruismallas, ohra
-ruismallas antaa juomalle ''pippurimaisemman'' maun. Siihen voi lisätä lisukkeita antamaan makua mikä on muissa viski maissa kiellettyä.
-Pannutislaus
-Canadian Club, Lord Calvert
Pildiotsingu lord calvert tulemus

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti