tiistai 12. tammikuuta 2016

Brandyt

Brandyt

Konjakki:
-Valmistettu Ranskassa Cognaci nimisessä kaupungissa. Vain valmistajat Cognacin alueella voivat kutsua rypäleviiniänsä konjakiksi.
-Valmistetaan tekemällä mehua valkoisista viinirypäleistä. 95% Ugni Blanc-rypälettä.
-Kun mehu on käynyt ja sitä on tislattu kahdesti se laitetaan kypsymään tammitynnyreihin kypsymään 2-50vuodeksi. Tammitynnyristä konjakki saa makunsa, arominsa ja ruskehtavan värinsä.
-Pannutislaus
Laatuluokat:
VS (very special): vähintään 2vuotta.
VSOP (Very superior old pale): vähintään 4vuotta.
XO (extra old): vähintään 6vuotta mutta keskimäärin jopa 20vuotta
-Nautitaan sellaisenaan tai juomasekoituksissa. Yleensä nautitaan kahvin ja suklaan kanssa.
-Esim XO Braastad, VSOP lexicon, Meukow
Pildiotsingu meukow tulemus

Armanjakki:
-Valmistetaan Ranskassa Armagnacin alueella. Vain siellä valmistettuja brandeya voi kutsua armanjakiksi.
-Ugni Blanc-rypäleestä
-Sitä tislataan kolonnitislausmenetelmällä ja kypsytetään tammitynnyreissä joista se saa makunsa ja arominsa.
-Siinä on samat laatuluokituksen kuin konjakilla: VS, VSOP, XO
-Nautitaan sellaisenaan kahvin kanssa avec-juomana, juomasekoituksissa.
Pildiotsingu armanjakki tulemus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti