Grogikatkerot, Mahakatkerot ja maustekatkerot.
Katkerot, jotka tunnettiin myös nimellä elixirs, ovat katkeroiden
maustejuurista tai kuorista uutetuilla katkeroaineilla maustettuja
viinoja. Grogikatkerot ovat Campari 21.0%, Carillo 21.0%, Champion
28.0%. Maha- ja mauste-katkerot ovat Angostura 44.7%, Averna Amaro
Siciliano 29.0%, Fernet Branca 40.0%, Gammel Dansk 38.0%, Underberg
44.0%, Zwack Unicum 40.0%. Katkeroita käytetään ruokaryyppynä ja
drinkeissä.
Katkeroita valmistetaan joka puolella Eurooppaa, mutta Italiassa
katkerot ovat olleet erityisen suosittuja. Tunnetuin näistä on
italialainen Campari, punertava juoma, jonka väri oli alkujaan peräisin
eräästä kirvasta. Suomalaiset vastineet Camparille ovat katkerot Carillo
ja Champion Bitter.
Grogi-katkerot jotka ovat miedommin maustettuja makeita
seurustelujuomia jossai alkoholiakin on vähemmän. Niitä tarjoillaan
usein pidennettyinä soodalla tai tuoremehulla. Tunnetuimpia merkkejä
ovat suomalainen Champion, suomalainen Carillo ja italiailainen Campari.
Mauste-katkerot ovat mahakatkeroitakin voimakkaammin maustettuja.
Maustekatkeroita käytetään juomasekoitusten mausteina, ei nautita
laseittain. Tunnetuin maustekatkero Angostura Aromatic Bitters.
Maha-katkerot jotka ovat erittäin voimakkaasti maustettuja,
alkoholiprosentti 35-45 %. Ne tarjoillaan huoneenlämpöisenä snapsi –tai
on the rockslasista. Tunnetuimpia merkkejä: saksalainen Underberg ja
italialainen Fernet Branca.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista