Hedelmäviinat
Calvados:
-ranskassa valmistettua omenaviinaa
-omenoista puristetaan mehu siitä tehdään siideriä. Siideri tislataan ja varastoidaan tammitynnyreihin kypsymään jolloin siitä tulee calvadosta.
-Calvados maistuu ja tuoksuu tuoreilta omenoilta ja päärynöiltä
-pannutislaus
-aperitiivina, juomasekoituksissa, digestiivinä kahvin kera
-Nv daron finne calvados
Tequila:
-Meksikossa valmistettu ja rajoittuu tarkasti vain joihinkin Meksikon osavaltioihin joita ovat:Jalisco, Guanajuato, Michoacán, Nayarit ja Tamaulipas
-Valmistettu tequila-agaave kasvista
-Tislauksen jälkeen sitä kypsytetään tammitynnyreissä josta se saa makua ja aromeja.
-Pannutislaus
Viisi eri laatuluokkaa:
Oro: Tässä luokassa tequilan sokeri sisältää noin 51% tequila-agaave kasvia. Tämä tequilla on värjätty kinuskilla tai muilla lisäaineilla.
Silver: Tätä tequilaa ei ole värjätty eikä kypsytetty ollenkaan. Mutta tämä sisältää vain agaave sokereita.
Reposado: Kypsytetty tammitynnyreissä 2-12kk. Väriltään kultaisia. Niiden maussa erottuvat yleensä paistettu agaave, kuivatut hedelmät,
paistettu omena, hunaja ja paahdetut pähkinät sekä kinuski, vanilja,
kaneli tai pippuri.
Anejo: Kypsytetty 600-litran tammitynnyreissä 1-3vuotta. Añejo on väriltään syvempi kuin reposado. Sen maku on
tasapainoisempi ja siinä maistuu monimuotoisia aromeja, vaniljaa ja
mausteita. Aromit ovat paahteisia ja niistä tulee mieleen suklaa, mokka
tai toffee ananaksen tai kuivattujen hedelmien kera. Myös kypsä juusto,
nahka ja oliiviöljy maistuvat.
Extra Anejo: Kyåsytetty tammitynnyreissä 3vuotta. Tumma ja monimuotoinen.
-Käytetään eri juomasekoituksissa ja myös kylmänä snapsina.
Esim El Diablo johon tulee: inkiväärilimua, mustaherukka likööriä ja tequilaa
-Sierra Tequila, Tabay, El capo
Muita hedelmäviinoja:
-Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Ranskassa, Belgiassa, Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa
-Raaka-aineina on erilaisia hedelmiä. Esim omena, päärynä, luumu, kirsikat, vadelmat
-Pannutislaus
-Digestiivinä ja kahvin kera avec-juomana
-Esim Schwarzwälder Kirschwasser
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti