torstai 14. tammikuuta 2016

Rommi

Rommit:

Rommia valmistetaan enimmäkseen karibianmerenalueella. Se valmistetaan sokeriruo'osta. Rommi jakautuu kahteen luokkaan sen mukaan onko rommi tehty sokeriruo'on mehusta tai melassista. Tislauksen jälkeen rommi on raa'an ja tulisen makuista, joten sitä kypsytetään tammitynnyreissä 1-30vuotta. Kypsytyksen jälkeen rommi saa pehmeämmän ja hienomman maun.

Vaaleita rommeja ei yleensä kypsytetä tislauksen jälkeen. On kuitenkin poikkeus tilanteita, niitä kypsytetää jotta rommi saisi tietyn maun. Vaalea rommi on maultaa kepeän hedelmäinen. Tarjoillaan juomasekoituksissa.Vaalea rommi on kolonnitislattu. Cuba Libre drinkki: Vaalea rommi ja cola sekoitettuna grogilasiin jäiden kera. Esim tuotteesta: Bacardi

Tummaa rommia on kypsytetty lyhytaikaisest. Tumma rommi on pannutislattu. Sitä värjätään usein poltetulla sokerilla. Esim Rommitoti: rommi shottilasissa, vettä lisäksi totimukissa, sokeria ja sitruunan siivu. Hiihtokeskuksissa tummaa rommia sekoitetaan usein kaakaoon. Tummaa rommia käytetään myös leivonnassa ja liekityksessä. Esim tuotteesta: Captain Morgan







1 kommentti: